Report

Tygři svedli s Oceláři vyrovnanou partii, nakonec ale slavil mistr

Třinec/Liberec - Už v předehrávce 3. kola vyzvali Bílí Tygři úřadující šampiony z Třince. Přestože šelmy nezachytily ideálně úvod zápasu, svému soupeři po celých šedesát minut zdatně sekundovaly. Tři body však po výsledku 4:1 uhájili domácí Slezané.


O něco lépe vstoupili do utkání domácí Oceláři, kteří v polovině úvodní části sklízeli první ovoce. V přesilové hře otevřel skóre třinecký kapitán Petr Vrána. Krátce před přestávkou navíc utrpěli Tygři další ránu, když tentokrát pálil přesně Marko Daňo.

Ve druhé třetině se Liberečtí prezentovali mnohem aktivněji a za svou snahu byli odměněni kontaktní brankou. Přesilovkovou souhru tygřích noviců zakončil po přihrávce Klímy nechytatelnou pumelicí od modré čáry Američan Ian McCoshen.

V závěrečné dvacetiminutovce si Severočeši vytvořili hned několik šancí na vyrovnání, jenže jako by jim nebylo dáno. A to ani při závěrečné powerplay. Oceláři během ní naopak stvrdili zisk tří bodů, do prázdné brány pečetili výhru Třince Slováci Marko Daňo a Richard Pánik. Tygři se tak domů vracejí s prázdnou.

Foto: Marian Ježowicz

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Každé utkání v Třinci je těžké. Mrzí nás hodně vstup do utkání. V první třetině jsme nehráli špatně, ale inkasovali jsme dvě branky a hráli dvakrát v šesti. To jsou věci, které si musíme pohlídat. Kdybych totiž měl hodnotit celý zápas, úvodní dvacetiminutovka rozhodla. V utkání jsme přitom měli nějaké dobré pasáže, ale chyběl nám důraz v brankovišti. Proto nemáme žádný bod, ale máme se z čeho poučit. Za dobré okamžiky v zápasech se body nedávají, musíme vydržet pracovat celých šedesát minut."
Zdeněk Moták
HC Oceláři Třinec
„Těžký zápas s kvalitním soupeřem. V první třetině jsme šli do vedení, celkem jsme si utkání dobře hlídali a vytvořili si další střelecké a možná i brankové příležitosti. Ve druhé periodě jsme ale vinou vyloučení vystoupili z konceptu kvalitní hry. Naše hra byla neučesaná, hledali jsme chvíli tvář a přeneslo se to až do třetí třetiny. V ní jsme nějaké příležitosti měli, ale skórovali jsme až v závěru dvakrát do prázdné branky. Vítězství je důležité pro hlavu a psychiku hráčů. Věřím, že nás nastaví k tomu, abychom si více věřili a podívali sebevědomější výkony."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner